Om oss

S

ägnernas hus startade 1996 och är en ombyggd tillbyggd och renoverad gård, belägen i en vacker omgivning med åkrar och skog runt omkring. Konstnär Lea Lindell och hennes man Sven-Gunnar har byggt och skapat anläggningen.
I april 2012 tog vi över verksamheten och vi har för avsikt att fortsätta på den inslagna vägen men med lite fler evenemang än tidigare.

Vår bas är danskvällarna (för alla åldrar, se dansprogram) till Sveriges populäraste dansorkestrar. Nu kan man även dansa på tisdagkvällar under semesterperioden, när det är som skönast ute.

Vi kommer succesivt att utöka och förbättra vår matservering eftersom vi har byggt om och förbättrat vårt kök. Vi har också företagsfester, pubkvällar (onsdagar i juli), konferenser, gruppresor, julmarknad och sommaröppet i Museet söndagar samt vid önskemål enl överenskommelse.

Här kan du uppleva våra förfäders fantasivärld, troll, jättar, vättar, skogsfrun, den grymme näcken och många många fler.

Alla figurer är skapade helt efter folklivsforskares beskrivningar. Folktron är historia och ett andligt kulturarv. 2004 invigdes museum, om dessa mystiska väsen som levde i våra förfäders fantasivärld. Det var på den tiden då mörkret var svartare än nu och bergen ännu var mjuka. Ebbe Schön känd folklivsforskare och författare till många spännande böcker om folktron, gjorde oss den äran och klippte av banden.

Omgivningen, Utanför finns en trädbeväxt kulle, med en utedansbana nedanför (översiktsplan). På kullen kan man också fika och om vädret är dåligt, så kan man istället gå in och mysa framför brasan.

Hjärtligt välkomna till Sägnernas hus. Vi hoppas att ditt besök här hos oss ska stanna kvar i ditt minne, som en trevlig och äkta upplevelse. Vägbeskrivningen till oss hittar du längre ner på sidan eller på kontaktsidan.

Vänliga hälsningar från Gårdstomten samt Carina, Lars och Björn.

 • Action-Event

  Vill ni ha upplevelser utöver det vanliga ? – Vi samarbetar med Action-Event som kan erbjuda det mesta… www.actionevent.se

 • Auktioner

  Både utomhus och inomhus, ifall vädret kräver detta..

 • Företagsevent

  Vi kan ta emot upp till 900 sittande matgäster och över 1000 dansgäster. Vi har två plan med servering i övre plan och lagårdspub i källaren.

 • Julmarknad

  Julmarknad 2017

 • Mässor och marknader

  Söndag 4 september kl 10 -17

  höst bild

  Dags för hälsomässa igen i vår  sköna loge !!

  Vår härliga hälsomässa med lite av varje.
  Vår mat har betydelse för hur vi mår….här kan du möta flera olika perspektiv på vilken betydelse det har.
  Här kan du även få medial vägledning eller låta spå dig.
  Therese Sjögren visar Me & I:s höstkollektione Faitrade producerat. Flera olika hudvårdsserier. Mullsjö kommun finns på plats och visar vad Friluftsriket har att erbjuda. Ekologiskt Djurfoder för   friskare  husdjur.
  Håranalyser, fairtrade-godis, Bröderna Höglund visar slagrutekonst, Personlig utveckling, Ekologiska  grönsaker, Ekologiska kryddor, Hypnos. Djurkommunikation. Energibehandling mm mm.
  GOD HÄLSA är ett samlingsbegrepp på allt som gör livet värt att leva.
  Hos oss försöker vi blanda friskt bland olika teman : friskvård, massage, nyttig mat, trivsel, lite flärd, vår historia, andevärden. mm mm

  En dag med  massor  av  ”må-gott”

  troll ikruka 300 Dagsprogram HM 160830-page-001 (1)massage -katterutställarlista hälsomässa 2016 B-page-001 A (1)

  utställarlista hälsomässa 2016 B-page-002 B

  HÄLSA = massage, mystik,  hälsomat, mys, modevisning  mm , mm…….

  pelargon 500 pkt

  Vi har plats för mellan 50 och 80 utställare fördelat på två plan inomhus. En servering i varje plan. 3 – 4 HA uteplats/ parkering.
  Vi kan ha utställare både inomhus och utomhus beroende på årstid och väderläge.

   

  Julmarknaden 2014. se agendan.

  Vi återkommer nästa år igen (2015) med en ny upplaga av Påskmässan
  Påsk På Sägnernas – På begäran !!
  Under två dagar i påsk kommer vi att ha ett blandat utbud av utställare hos oss som vill sälja
  och visa upp sina alster och affärsideer.
  Kom och njut av vår härliga loge,
  ta en fika i vår mysiga servering,
  titta på modevisning med ekologiska kläder,
  besök vårt folktro-museum och
  titta på alla fina hantverk, delikatesser mm som kommer att försäljas.
  Vi håller öppet 19-20 april, preliminärt kl 10-16. Entre 60 kr (Museet ingår)

 • Öl- eller Whiskeyprovningar

  Öl- eller Whiskeyprovningar i samband med våra arrangemang. Vi samarbetar med Åbro och Bosse Bildoktorn om intresse finns. Det går till så att en grupp träffas innan dansen, äter en bit mat och får prova på dryckerna under ledning av proffessionella dryckesexperter. Det finns möjlighet att boka.